orbán viktor
Gazdaság

Újabb részleteket árult el Orbán Viktor a nyitásról: hatmillió oltottnál jöhetnek a szabad tömegrendezvények

Portfolio
A pünkösd körüli napokban elérhető az 5 millió elsőre beoltott, és azután az esküvőkre a nagyobb rendezvényekre és a kijárási tilalomra vonatkozóan további lazítások lesznek – mondta a Kossuth Rádió reggeli adásában Orbán Viktor. A kormányfő hangsúlyozta, hogy legalább augusztus eleje-közepéig nem lesznek látogathatók a nagyobb zenés-táncos rendezvények védettségi igazolvány nélkül és ezt a feltételt majd csak 6 millió beoltott felett engednék el, ha az egyáltalán összejön. Ha ősszel kelleni fog harmadik oltás, arra megvan a tartalékunk. Heti átlagban 150 ezer 18 év feletti magyar kérhet Pfizert a következő hetekben.

Koronaadat teaser

Orbán Viktor néhány adatot előzetesen elárult, mint példéul hogy 2600 koronavírusos beteg van kórházakban, 338-an vannak lélegeztetőgépen.

Már annyian dolgozunk, mint a válság előtt

Megnéztük, hogy mennyien dolgoztak a válság előtt, és mennyien dolgoznak most.

Elértük azt a szintet, ami a válság előtt volt.

Egy héten belül feláll a gazdasági operatív törzs, melynek két része lesz: az egyik az újraindítást segíti, a másik pedig a gazdaságon túli részekkel foglalkozik.

Tömeges rendezvények csak védettségi igazolványokkal

Jelenleg 4 millió 483 ezer 598 elsőre beoltott van, "el fogjuk érni még májusban az 5 milliót, egyesek szerint pünkösd környékén, előtte, vagy utána egy-két nappal ez bekövetkezhet, és 5 milliónál majd be fogjuk jelenteni az operatív törzs döntése alapján újabb feloldásokat" - mondta, majd ezután kijelentette:

Ezek az esküvőkre vonatkoznak, ezek a nagyobb rendezvényekre vonatkoznak, kijárási tilalomra vonatkoznak

Úgy folytatta: „Amit nem fogok tudni bejelenteni, tehát előre szeretném világossá tenni, hogy bizonyos rendezvényekhez, nevezzük ezeket tömegrendezvényeken, védettségi igazolvány nélkül nem lehet részt venni. Ezeket biztosan fent fogjuk tartani augusztusig. Hogy a közepéig, vagy a végéig, azt még nem látjuk, de

úgy számolunk, hogy zenés-tömeges rendezvények, nagyrendezvények azok védettségi igazolvány nélkül nem lesznek látogathatóak augusztus elejéig, közepéig.

Hozzátette: arról, hogy védettségi igazolvány nélkül is lehetséges-e ezeknek a rendezvényeknek a látogatása, majd a 6 milliós határnál beszélhetünk, de „arról, hogy lesz-e 6 millió, arról annyit tudok mondani, hogy a regisztráltak alapján nem lehetetlen, hogy a 6 milliót is eléri a beoltottak száma, de ez most már tényleg csak az embereken múlik, az ő egyéni döntésük és felelősségük, hogy felvegyék az oltást.”

Hozzátette: sokat hallani arról, hogy szükséges lehet harmadik oltásra is. A harmadik oltáshoz szükséges tartalékmennyiséget felbecsülték itthon a szakemberek, és a szükséges mennyiségű oltás

már a zsákban van. Nem tudjuk, hogy kell-e a harmadik oltás, de ha kell, akkor ősszel és a következő év első negyedévben ezt meg tudjuk tenni.

A sok megrendelt vakcina és a jól haladó itthoni oltás nyomán a műsorban arra biztatta a határon túli magyarokat, éljenek bárhol is, hogy regisztráljanak a magyar honlapon és ha ott, ahol élnek, nem tudják felvenni az oltást, akkor „jöjjön ide és megkapja az oltását”.

Választható vakcina

A választható vakcinákról elmondta, a nyugat európai országok 1-2 hónappal mögöttünk járnak.

A 16-18 évesek több mint fele jelentkezett az oltásokra, le a kalappal előttük, Nyugat-Európában még az időseket oltják.

944 ezer olyan honfitársunk van, aki regisztrált, van elérhető vakcina, de még nem vette fel az oltást.

Hetente átlagosan 330 ezer Pfizer érkezik, ebből 180-185 ezret kell beoltani második oltásként. Heti átlagban tehát 150 ezer 18 év feletti magyar kérhet Pfizert.

De van orosz vakcina, AstraZeneca és Sinopharm, és még érkeznek kisebb mennyiségben más vakcinák is (Moderna, Janssen).

Megtört a harmadik hullám? Nem lesz negyedik?

A tudomány egy olyan világ, amiben nincs véglegesség, de

Karikó Katalin biztosan állította, hogy amit ők kifejlesztettek, az egy olyan módszer, amely alkalmassá teszi az emberiséget arra, ha új mutánsok jönnek, akkor hamar tudunk reagálni.

Kezdődik a beszélgetés

A nemzetközi statisztikák szerint az átoltottság tekintetében Magyarország az élen jár:

Jól álljuk a versenyt. Ez egy speciális verseny, ez a magyar emberek életéért szól, nem is sikerült mindenkiét megmenteni. Komoly veszteségeink voltak

- mondta Orbán.

A tegnapi Karikó Katalinnal tartott találkozóról elmondta, orvosbiológia szakmai dolgokat is mondott neki a szakember, amiből volt olyan is, amit egy magafajta jogászember megértett. Kijelentette, Karikó Katalin ma az egyik legismertebb magyar, sok millió ember életét mentette meg.

Élőben szólal meg Orbán Viktor

A címlapkép forrása: MTI Fotó/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Puskas_Arena
Ukrajna
orbán viktor
cristiano ronaldo
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
kreml oroszország moszkva
M15 autópálya
GettyImages-1279339114

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Puskas_Arena