financialkonferencia
Gazdaság

Visszatér az élet minden szektorba - Hamarosan indulhatnak az üzleti rendezvények

Portfolio
Miután elérjük az 5 millió elsőre beoltottat Magyarországon, amely a pünkösd utáni héten megtörténik, fel lehet oldani az üzleti célú rendezvényekre vonatkozó járványügyi korlátozásokat is – jelentette ki a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ez azt jelenti, hogy rövidesen újraindulnak a Portfolio személyes megjelenésű rendezvényei is, amelyeken a védettséget igazolva lehet részt venni, és amelyek lebonyolítása során természetesen továbbra is maximálisan odafigyelünk a higiéniai szabályokra.

Május végétől újraindulhatnak a személyes üzleti rendezvények

„Mikorra várható, hogy részt lehet venni üzleti célú rendezvényeken, akár védettségi igazolvánnyal?” – tettük fel előre írásban a kérdést a Kormányzati Tájékoztatási Központnak, amelyre a sajtótájékoztatón Gulyás Gergely azt mondta:

Jövő héten tárgyalja a kormány az 5 millió oltás elérésekor hatályba lépő további enyhítéseket, a korlátozások eltörlését, és szerintem ez is abba a körbe tartozik, amiket 5 millió oltás felett fel lehet oldani.

Mivel Gulyás a tájékoztatón azt is kijelentette, hogy a kormány várakozásai szerint – amelyek egybeestek a Portfolio becslésével – a pünkösd utáni héten elérhető az 5 millió elsőre beoltott, ez azt jelenti, hogy az üzleti célú rendezvényekre vonatkozó korlátozások várhatóan május végétől megszűnnek. A javuló járványhelyzet és az egyre magasabb átoltottság miatt a miniszter azt is kijelentette a tájékoztatón, hogy összességében arra lehet számtani:

május végétől a korlátozások nagy része megszűnik.

Ennek jegyében május 28-tól egyébként a lakodalmakat már meg lehet tartani, a zenés-táncos rendezvényekre, temetésekre vonatkozó korlátozásokat is enyhítik majd az 5 milliós oltottsági cél elérése után és június 1-től a táborok megtartása is lehetséges lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli interjújában a fenti információkat megerősítette. Jelenleg 4 millió 483 ezer 598 elsőre beoltott van, "el fogjuk érni még májusban az 5 milliót, egyesek szerint pünkösd környékén, előtte, vagy utána egy-két nappal ez bekövetkezhet, és 5 milliónál majd be fogjuk jelenteni az operatív törzs döntése alapján újabb feloldásokat" - mondta a miniszterelnök, majd ezután kijelentette: "ezek az esküvőkre vonatkoznak, ezek a nagyobb rendezvényekre vonatkoznak, kijárási tilalomra vonatkoznak". "Előre szeretném világossá tenni, hogy bizonyos rendezvényekhez, nevezzük ezeket tömegrendezvényeken, védettségi igazolvány nélkül nem lehet részt venni" - hangoztatta.

Így lehet majd igazolni a védettséget

Csütörtök este élesítették azt az applikáció a mobilos alkalmazás-boltokban, amelyen keresztül gyorsan és kényelmesen igazolni tudják a rendezvények résztvevői a koronavírus elleni védettségüket. A védettség ellenőrzéséhez pedig egy külön applikációt fejlesztett a kormány (EESZT Covid Control), amelyen keresztül kötelessége például a rendezvények lebonyolítóinak, az éttermek üzemeltetőinek meggyőződni a vendégek védettségéről a belépést megelőzően.

Mindkét alkalmazás elérhető, illetve letölthető az EESZT Lakosság Portál Mobilalkalmazások menüpontján keresztül és néhány lépéssel a mobilunkon is meg tudjuk jeleníteni a védettségünk tényét.

eeszt

A rendezvények/éttermek látogatói két módon tudják igazolni a védettségüket:

  • egyrészt a védettségi igazolványuk (plasztiklap) felmutatásával, amelynek QR-kódját leolvassuk az ellenőrzést segítő applikáció segítségével,
  • másrészt az említett mobilapplikációban keletkező QR-kód felmutatásával.

Az utóbbi esetben a QR-kódot úgy lehet előállítani, hogy az Androidos, vagy IOS-es készülékre le kell tölteni a mobilapplikációt. Ehhez első lépésként jelentkezzünk be a mobilunkon az EESZT oldalára (www.eeszt.gov.hu) és menjünk a Lakossági Portál részre, majd ott az oldal tetején kattintsunk az EESZT Mobilalkalmazás menüpontra, és ott töltsük le a telefonunkra a megfelelő alkalmazást.

A letöltött alkalmazást megnyitva jelentkezzünk be az EESZT lakossági felületére az ügyfélkapus kódokkal, adjuk meg a TAJ-számunkat, illetve egy tetszőlegesen választott 6 jegyű PIN-kódot. Ezután a telefon kameráján keresztül fényképezzük be azt a QR-kódot, amit ezzel párhuzamosan a számítógépen való EESZT bejelentkezéssel és regisztrációval kiad a rendszer. Ez azt jelenti, hogy a számítógépen is jelentkezzünk be az EESZT-be, és ott a Mobilalkalmazás menüpontban az EESZT alkalmazás résznél a Regisztráció gombra kattintva végezzük el a regisztrációs lépéseket, amelyek után a rendszer kiad egy QR-kódot.

Ezekkel a lépésekkel gyakorlatilag egy QR-kód segítségével összekötjük a számítógépen elért EESZT felületet a saját mobiltelefonunkon található EESZT-alkalmazással.

Ezután már elég lesz a mobilunkon megnyitni az EESZT alkalmazást, beírni a 6-jegyű PIN-kódot és az alkalmazás csatlakozik az EESZ rendszerhez és rögtön kiadja a védettséget igazoló QR-kódot, illetve a nevünket, TAJ-számunkat, az első oltásunk idejét és azt, hogy a SARS-COV2 ellen már védettek vagyunk.

Összességében tehát a mobilunkon és a számítógépen együttesen haladva tudjuk elérni azt, hogy a telefonunkra is "előkészítsük" azt a QR-kódot, ami egy rendezvényre, vagy étterembe belépéskor megadja a módot arra, hogy egyszerűen és kényelmesen igazoljuk a védettségünket. A másik mód, ha magunkkal visszük a plasztiklapot és bemutatjuk a személyzetnek a rajta lévő QR-kódot, mert az is teljességgel alkalmas a védettségünk igazolására.

Fontos tudni, hogy ha valaki a korábbi betegségéből eredően jogosult a védettségi igazolványra, akkor ezt csak a plasztikkártyával jelezheti. Az is nagyon fontos, hogy mindenki felvegye a második oltását is, mert enélkül egy meghatározott idő után az EESZT-ben érvénytelenítik a védettségi igazolványt, amely a QR kód leolvasásakor (akár a plasztiklapon, akár a mobilapplikációban) meg fog jelenni.

Címlapkép forrása: Portfolio

orbán viktor
cristiano ronaldo
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
kreml oroszország moszkva
M15 autópálya
GettyImages-1279339114
mobilrecash
oltás vakcina védettségi igazolvány utazás

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
orbán viktor