Előfizetői tartalom

Így jöhet össze fillérekből egy jó állapotú használt autó

Portfolio
Rengetegen keresnek "bejárós" autót Magyarországon, amelyet olcsón lehet megvásárolni, illetve fenntartani. Ezzel váltanák ki a koronavírus szempontjából kockázatosabb tömegközlekedést. Azonban ezek a járművek nem fiatalok: 2021-ben az importált használt autók 41,1 százaléka legalább 15 éves, további 23,5 százalékuk pedig elmúlt tíz éves. Azonban a biztonság szempontjából sem mindegy, hogy mennyi idős gépjárművet vásárolunk. Sokan ódzkodnak tőle, de manapság már nem ördögtől való egy hitellel kiegészíteni a rendelkezésre álló pénzösszeget.

Látványosan visszapattant a gödör aljáról a magyar autópiac: idén áprilisban 70 százalékkal több autó kapott magyar rendszámot, mint egy évvel korábban, összesen 10 521 darab a Datahouse adatai szerint. Az is megfigyelhető, hogy használt kocsikból egyre idősebb példányok érkeznek az országba, ami az amúgy sem fiatal gépjárműpark (a KSH adatai szerint tavaly év végén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés