Ezek a legjobb használt autók 2 millió alatt: veszik őket a magyarok, mint a cukrot
Gazdaság

Így jöhet össze fillérekből egy jó állapotú használt autó

Portfolio
Rengetegen keresnek "bejárós" autót Magyarországon, amelyet olcsón lehet megvásárolni, illetve fenntartani. Ezzel váltanák ki a koronavírus szempontjából kockázatosabb tömegközlekedést. Azonban ezek a járművek nem fiatalok: 2021-ben az importált használt autók 41,1 százaléka legalább 15 éves, további 23,5 százalékuk pedig elmúlt tíz éves. Azonban a biztonság szempontjából sem mindegy, hogy mennyi idős gépjárművet vásárolunk. Sokan ódzkodnak tőle, de manapság már nem ördögtől való egy hitellel kiegészíteni a rendelkezésre álló pénzösszeget.

Látványosan visszapattant a gödör aljáról a magyar autópiac: idén áprilisban 70 százalékkal több autó kapott magyar rendszámot, mint egy évvel korábban, összesen 10 521 darab a Datahouse adatai szerint. Az is megfigyelhető, hogy használt kocsikból egyre idősebb példányok érkeznek az országba, ami az amúgy sem fiatal gépjárműpark (a KSH adatai szerint tavaly év végén 14,7 év volt az átlagéletkor) további öregedését vetíti előre. A JóAutók elemzése rámutatott, hogy a 2021-ben importált használt autók 41,1 százaléka legalább 15 éves, további 23,5 százalékuk pedig elmúlt tíz éves.

A trend javarészt a járványhelyzetre vezethető vissza: egyre többen keresnek viszonylag olcsón megvásárolható, illetve fenntartható használt autókat, hogy így váltsák ki a vírus szempontjából kockázatosabb tömegközlekedést - ezek a gépjárművek pedig nem fiatalok, és korukból kifolyólag nem is feltétlenül jelentenek biztonságot egy esetleges baleset bekövetkezése esetén.

A Pénzcentrum utánajárt, mire érdemes figyelni, ha esetleg hitelből vagy a lízinget választva vásárolna valaki egy nem túl idős használt autót. Hogy sokan élnek ezzel a lehetőséggel, azt jól mutatja, hogy 2020-ban például összességében 245 milliárd forintra rúgott az autófinanszírozásra fordított lízingkihelyezés a Magyar Lízingszövetség adatai szerint. A cikkből - amely teljes terjedelmében itt olvasható - kiderül, mit érdemes átgondolni autóvásárlás előtt, milyen finanszírozási konstrukciók közül lehet választani.

forint bankjegy
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
pleschinger gyula
frankfurt
balaton nyár hőség
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock