FONTOS Megjöttek a kormány lazító bejelentései: nem kell védettségi az étterembe, szállodába
vakcina
Gazdaság

Müller Cecília: vakcinabőségünk van

Portfolio
Ma reggel is közzétették a friss járványügyi statisztikákat amiből kiderült, hogy a járvány lecsengőben van Magyarországon. A friss statisztikákkal, trendekkel kapcsolatban is megszólalt az operatív törzs is a szokásos napi sajtótájékoztatóján, amelyről a Portfolio élőben tudósított.

Lecsengett?

Az Észak-Magyarország kérdésére, hogy lecsengett-e már a harmadik hullám, Müller Cecília elmondta, hogy egyelőre még nem jelentené ki, hogy lecsengett a harmadik hullám, hiszen még mindig kevés számban, de regisztrálunk fertőzötteket. A védőoltásoknak köszönhetően valóban jelentősen sikerült megtörni és erőteljes csökkenésre késztetni a járvány harmadik hullámát. Közeledünk a harmadik hullám lecsengéséhez is, de erre még egy rövid időt várni kell, mondta az országos tisztifőorvos.

Mobilalkalmazás

Péntek óta tölthető le a védettséget igazoló mobilalkalmazás, amit eddig több mint 130 ezren töltötték le a mobilalkalmazást, és 34 ezren választották a szolgáltatói letöltési lehetőséget. A mobil alkalmazás még teszt üzemben működik.

A magyar vakcináról

Az oltóanyagunk hasonló lesz az influenzavírus elleni és a kullancs agyvelőgyulladás elleni oltóanyaghoz. A cél az, hogy az oltóanyagban lévő és a megbetegedéseket okozó vírustörzs a legjobban hasonlítson egymásra, ennek érdekében izolálták a Magyarországon keringő típust, és bízunk abban, hogy a magyar vakcina hatékonyabb védelmet tud biztosítani, emelte ki Müller Cecília.

Vakcinabőség

AstraZeneca és Spunik V oltóanyag már csak korlátozott számban áll rendelkezésre, aki ezzel az oltóanyaggal szeretne oltakozni, az haladéktalanul foglaljon időpontot, további vakcinaszállítmány ezekből az oltóanyagokból már nem várható.

Meghosszabbították az eredetileg keddig nyitva lévő időpontfoglalást, szerda estig, aki szeretne még időpontot foglalni, az tegye meg, mondta Müller Cecília. A háziorvosok is oltanak, Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinával. Ma 38 400 Janssen vakcina érkezik.

Vakcinabőségünk van,

emelte ki az országos tisztifőorvos.

Most már tényleg csak az egyénen múlik az, hogy él-e a védőoltás felvételének a lehetőségével. Nagyon fontos, hogy a második oltást is felvegyék, tartós, hosszútávú és teljes immunitás csak akkor várható.

Magas az átoltottság

A magyarok 47 százaléka már megkapta legalább az első oltását, az európai uniós átlag 37 százalék, emelte ki az országos tisztifőorvos.

Kedvező járványügyi folyamatok

Müller Cecília ismertette a legfrissebb járványügyi statisztikákat. Az országos tisztifőorvos szerint a járványügyi folyamatok kedvezően alakulnak, jelentősen csökken minden kedvezőtlen adatunk, a megbetegedések száma, csupán 426 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Folyamatosan nyílik az olló az aktív fertőzöttek és a gyógyultak száma között, már több mint 4,5-szöröse a gyógyultak száma a jelenleg aktív fertőzöttekének.

oppp1

Minden adat alapján a harmadik hullám leszálló szakasza vége felé közeledünk.

oppp2

Magyar vakcinagyártás

György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár arról beszélt, hogy 100 nap múlva sor kerül a nemzeti oltóanyaggyár alapkőletételére Debrecenben, ez kell ahhoz, hogy 2022 év végére Magyarországon magyar vakcinát gyártsunk. Az üzem azért jön létre, hogy biztosítsa a magyarok és Kárpát-medence oltóanyag-ellátását.

Tovább enyhül a járvány, hamarosan megszólal az operatív törzs

Ma 11:15-től tartja meg szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Az eseményről a Portfolio élőben tudósít.

Címlapkép: Jonne Roriz/Bloomberg via Getty Images

Kiderült, mikor lesz újabb Pfizer oltási akció

A következő interneten foglalható Pfizer-oltásokat a következő Pfizer-szállítmány beérkezése után tudják majd meghirdetni a kórházak – derül ki a ma reggeli magyar koronavírus-tájékoztatóból.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: itt vannak a hétfő reggeli magyar adatok

Megérkeztek a hétfő reggeli koronavírus-statisztikák, 426 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 573 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 38-an hunytak el a koronavírus miatt, így az elhunytak száma 29 213 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 630 976 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 138 384 főre csökkent. 2259 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 258-an vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 4 639 299 fő, közülük 2 727 165 fő már a második oltását is megkapta.

Tovább a cikkhez
gulyás gergely parlament
fehér ház amerika elnök fehérház
GettyImages-1230121270
starlink
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
gulyás gergely parlament