FONTOS 18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
 
Előfizetői tartalom

Okoz-e újra kellemes meglepetést a magyar gazdasági teljesítmény?

Portfolio
Az idei első negyedévben a kornavírus-járvány hullámai miatt bevezetett korlátozások hatására újra zsugorodhatott a magyar gazdaság - vélik a holnap megjelenő GDP-adat előtt a piaci szakértők. Az előrejelzések alapján az előző negyedévhez képest 0,3%-os lehetett a visszaesés, és így éves összevetésben sem javult tovább a helyzet. A fő kérdés, hogy a gazdaság mennyire tudott alkalmazkodni a lezárásokhoz.

Tavaly a negyedik negyedévben kellemes meglepetést okozott a magyar gazdaság teljesítménye. A GDP az előző negyedévhez képest annak ellenére tudott 1,4%-kal növekedni, hogy a koronavírus-járvány második hulláma november közepétől újabb lezárásokkal nehezítette meg a gazdasági szereplők életét. A holnap megjelenő első negyedéves GDP-növekedési adat előtt a fő kérdés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés