Előfizetői tartalom

Sok magyar cég szállna be a hidrogéngazdaságba, de valami nagyon hiányzik hozzá

A hidrogéngazdaság a magyar cégek, így a naperőművek számára is nagy lehetőségeket rejt. Az új ágazat létrejöttének ugyanakkor feltétele a teljes értéklánc és a megfelelő infrastruktúra kifejlődését támogató szabályozás megalkotása. Világszerte mind több ország fogadta el saját nemzeti hidrogénstratégiáját, de Magyarországon ez továbbra is várat magára, miközben máris elmaradásban vagyunk Nyugat-Európához képest a hidrogéntechnológiák szempontjából.

Csaknem pontosan egy évvel megalakulása után a Nemzeti Hidrogéntechnológiai Platform elkészítette az úgynevezett Fehér Könyvet, a hazai hidrogén- és hidrogéntechnológiai szektor stratégiai megalapozó tanulmányát. A dokumentum összefoglalja a vonatkozó jogi és technológiai hátteret, bemutatja a hidrogéntechnológia hazai lehetőségeit, szakpolitikai elképzeléseket és vállalati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés