boris johnson brexit
Gazdaság

A britek valószínűleg mégsem halasztják az újranyitást

MTI
Jelenleg nincs olyan egyértelmű indok, amely szükségessé tenné a koronavírus-járvány megfékezése végett elrendelt korlátozások enyhítési menetrendjének módosítását - mondta kedden Boris Johnson brit miniszterelnök.

Megerősítette ugyanakkor azt a kormányzati kérést, hogy az új, enyhébb utazási szabályok értelmében sárga kategóriába sorolt országokat az Angliában élők továbbra se keressék fel turisztikai céllal. Egyelőre ebbe a kategóriába tartozik Magyarország is csaknem az összes többi EU-tagállammal együtt.

Johnson az egyik londoni oltási központban tett látogatásán, újságíróknak nyilatkozva kijelentette: a nagy-britanniai oltási kampánnyal sikerült "védőfalat" kiépíteni a járvánnyal szemben, és ez az egyik oka annak, hogy ez idő szerint nem látszik olyan döntő ok, amely miatt el kellene térni a nyitási útitervtől.

Boris Johnson keddi nyilatkozatában kijelentette: a kormány nagyon szoros figyelemmel követi a helyzetet, és a közeli napokban többet tud majd mondani a további nyitási lépésekről.

Hozzátette: a szakértők elsősorban annak meghatározásán dolgoznak, hogy az indiai koronavírus-változat könnyebben terjed-e a korábbi variánsoknál, és ha igen, mennyivel.

A brit kormányfő mindazonáltal visszatérően hangsúlyozta: a dolgok jelenlegi állása alapján semmiféle olyan döntő jelentőségű ok nem látható az adatokban, amely indokolná az eltérést a korlátozások feloldására kidolgozott menetrendtől.

A brit kormány által kidolgozott, négy nyitási lépésből álló menetrend öthetente számol a járvány megfékezésére elrendelt korlátozások egyre szélesebb körű enyhítésével, és minden feltétel teljesülése esetén legkorábban június 21-re célozza az összes jogi korlátozás feloldását.

Címlapkép: Shutterstock

gulyás gergely parlament
visa logo
GettyImages-1233615103
Váci Greens_F
koronavirus korhaz
kikötő hajó szállítás raktár dokk konténer
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
kreml oroszország moszkva