Előfizetői tartalom

Brutális meglepetés a magyar GDP-növekedési adatban! Meg sem kottyan a koronavírus-válság?

Portfolio
2021 első negyedévében a magyar gazdaság teljesítménye (szezonálisan és naptárhatással igazítva) 1,9%-kal haladta meg az előző negyedévit. Mindez óriási meglepetés, hiszen előzetesen arra lehetett számítani, hogy a második és (részben) harmadik járványhullám korlátozó intézkedéseinek hatására a bruttó hazai termék (GDP) csökkenni fog az év első három hónapjában.

A Portfolio felmérése szerint a szakértők átlagosan 0,3%-os csökkenést vártak negyedéves alapon a magyar gazdaságtól. A legoptimistább egyedi előrejelzés is csupán 1%-os növekedésről szólt, az 1,9%-os emelkedés még ehhez képest is óriási meglepetés. A magyar gazdaságról a konszenzusos kép az volt, hogy mivel a tavalyi negyedik negyedévet még csak részben terhelték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés