Előfizetői tartalom

Földrengésveszélyes lehet a paksi atomerőmű telephelye? Ezt állítja egy új osztrák tanulmány

Portfolio
Az osztrák környezetvédelmi hatóság által felkért szakértők az MVM Paks II. által a paksi bővítés előkészítése során elvégeztetett földtani kutatás adatait elemezve arra jutottak, hogy a Paksi Atomerőmű és a tervezett Paks II. atomerőmű telephelye a magyar szabályozás és a nemzetközi ajánlások alapján nem alkalmas atomerőmű létesítésére – írja az Átlátszó.hu cikkében.

Paks II. építésére még 2016. október 27-én nyújtott be telephelyengedély iránti kérelmet az MVM Paks II. Az eljárás része volt egy átfogó geológiai kutatási program elvégzése, amelynek eredményét a számos szakértő által elkészített Földtani Kutatási Program Zárójelentés, valamint erre alapozva az MVM Paks II. által elkészített Telephely Biztonsági Jelentés tartalmazza....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés