Előfizetői tartalom

Málta füllentett a beoltottság terén, Magyarország jól áll, és nagyon jönnek fel a németek

Portfolio
A világ legátoltottabb országává vált Málta – hirdette büszkén szombaton az egyik máltai lap és a miniszterelnök-helyettes ezt erősítő üzenetét is betették, de ez valójában nem igaz. Egy gyors ellenőrzéssel ugyanis kiderül, hogy bár Izraelt tényleg lehagyta a napokban Málta az elsőre átoltottak népességarányában (64%), de még előttük jár a Seychelles-szigetek és San-Marino is. Magyarország a 48%-ot közelítő elsőre átoltottsággal továbbra is jól áll a hivatalosan nem létező vakcinaversenyben, de figyelemreméltó, hogy a legnépesebb európai országként például Németország gyorsan zárkózik fel hozzánk.

Érdekes cikkre figyeltünk fel a The Journal nevű máltai lapban, amely büszkén azt állította, hogy a kis uniós szigetország vált a világ legátoltottabb országává szombatra, mivel újabb 7700 embert sikerült beoltani és a kormányfő-helyettes rangsort vezető nyilatkozatát is betették. Ez azonban nem igaz, mert a Seychelles-szigetek vezet a világranglistában 71%-kal, utána pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés