vakcina védőoltás getty
Gazdaság

Málta füllentett a beoltottság terén, Magyarország jól áll, és nagyon jönnek fel a németek

Portfolio
A világ legátoltottabb országává vált Málta – hirdette büszkén szombaton az egyik máltai lap és a miniszterelnök-helyettes ezt erősítő üzenetét is betették, de ez valójában nem igaz. Egy gyors ellenőrzéssel ugyanis kiderül, hogy bár Izraelt tényleg lehagyta a napokban Málta az elsőre átoltottak népességarányában (64%), de még előttük jár a Seychelles-szigetek és San-Marino is. Magyarország a 48%-ot közelítő elsőre átoltottsággal továbbra is jól áll a hivatalosan nem létező vakcinaversenyben, de figyelemreméltó, hogy a legnépesebb európai országként például Németország gyorsan zárkózik fel hozzánk.

Érdekes cikkre figyeltünk fel a The Journal nevű máltai lapban, amely büszkén azt állította, hogy a kis uniós szigetország vált a világ legátoltottabb országává szombatra, mivel újabb 7700 embert sikerült beoltani és a kormányfő-helyettes rangsort vezető nyilatkozatát is betették.

Ez azonban nem igaz, mert a Seychelles-szigetek vezet a világranglistában 71%-kal, utána pedig a kis San Marino jön közel 65%-os átoltottsággal. Az régóta ismert, hogy Málta a legátoltottabb uniós ország, az Ourworldindata.org adatgyűjtése szerint most 64%-os a rátájuk, de azt is régóta tudni lehet, hogy ez nem jelent világelsőséget.

Mindenesetre figyelemre méltó, hogy Málta a minap megelőzte a hivatalos átoltottságban az egyik legismertebb éllovast, Izraelt, amelynek átoltottsági görbéje kissé 60% felett szinte teljesen ellaposodott. A Maldív-szigetek rátája 55% körül laposodott el, ahova már majdnem felugrott Mongólia görbéje, a britek 54%-nál járnak (csak enyhe ellaposodást látunk), miközben egyes angliai körzetekben már az indiai mutáns a domináns) és itt található a Jersey szigetének rátája is.

Az Egyesült Arab Emírségeknek sajnos nincs friss adata (közel egy hónapos a legutóbbi, így könnyen lehet, hogy már jóval 60% felett járnak), Bahrein közel 50%-os, Magyarország pedig közel 48%-os rátával található a rangsorban (4,64 millió elsőre átoltott a tegnapi adatok szerint). A közelünkben jár Chile és az Egyesült Államok, Kanada nagyon gyorsan közelíti a mi rátánkat (45%-nál jár) és figyelemre méltó még Németország is, amely már 36%-nál jár és szintén gyors ütemben emelkedik a rátája.

Címlapkép forrása: Getty Images

Tőzsde - Bull Bear
egészségügy kórház koronavírus kórházi ágy
forint bankjegy
gyár munkás gyári munkás factory worker
horvatorszag_croatia

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Az árfolyamcsökkenésből is kivennéd a részed? Itt a helyed!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
egészségügy kórház koronavírus kórházi ágy