FONTOS Megjöttek a szerda reggeli magyar koronavírus-adatok
dubai emírségek emirátus
Gazdaság

Ebben a két országban már harmadik dózist adnak a Sinopharmból az embereknek

Portfolio
Az Egyesült Arab Emírségekben és Bahreinben az egészségügyi hatások harmadik körös oltást ajánlanak azoknak, akiket Sinopharm vakcinával oltottak – írja a CNBC.

Az Egyesült Arab Emírségek válság és katasztrófavédelmi hatósága a Twitteren jelezte, hogy az országban harmadik, emlékeztető oltást kaphatnak azok, akik már két oltást kaptak a Sinopharm vakcinából.

Hasonló lépést jelentett be a bahreini nemzeti egészségügyi munkacsoport is, a bejelentés szerint megnyílik a harmadik oltásra a regisztráció azon, veszélyeztetett (idősek és egészségügyi problémákkal küzdők) csoportba tartozók körében, akik már legalább hat hónapa megkapták a Sinopharm második oltását.

A WHO május elején engedélyezte a Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását, ez az első nem nyugati fejlesztésű vakcina, amely zöld utat kapott.

Az Egyesült Arab Emírségekben az oltási program nagyban támaszkodott a Sinopharm vakcinára, amellyel már 2020 vége óta oltanak az országban. A fővárosban, Abu Dhabiban például csak ez a vakcina volt elérhető az ott lakóknak, mígnem április végén már Pfizerrel is oltani kezdtek.

A vakcináról, amellyel Magyarországon is oltanak, azonban mindeddig meglehetősen vegyes adatok érkeztek hatékonysági szempontból. Az emírségekben decemberben azt közölték a Sinopharm vakcina gyártójának leánycége által végzett kutatás szerint, hogy a vakcina 86%-os hatékonyságot mutat, de a közlemény nem tért ki a részletekre ahogyan arra sem, hogy ez a hatékonysági fok hogyan jött ki.

 Ugyanebben a hónapban Kína már 79,34%-os hatékonyságról számolt be közbenső tesztadatokra hivatkozva, de a hármas klinikai fázis eredményeit nem közölték.

Mindeközben a Seychelles szigetek kapcsán egyre több hír lát napvilágot arról, hogy ismét erőre kapott a koronavírus-fertőzés, holott a világ legátoltottab országáról van szó (a beoltottak mintegy 60%-a kapott Sinopharmot). Az itteni egészségügyi minisztérium szerint az új fertőzöttek több mint harmada már megkapta mindkét oltását.

Az Egyesült Arab Emírségekben egyébként már márciusban elkezdtek harmadik dózist adni azon szűk körű emberek csoportjának, akikben nem alakult ki védettség a két oltást követően a Sinopharmtól.

Címlapkép: Getty Images

fodrasz covid korona
koronavírus adatok sejt járvány
oroszország koronavírus járvány
európai bizottság brüsszel eu európai unió
space

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
fodrasz covid korona