Előfizetői tartalom

EU-csúcsra ugrott a magyar infláció áprilisban

Portfolio
Több hónapja hol a lengyelek, hol a csehek magasabb éves inflációs adatot közöltek, mint a magyar statisztikai hivatal, de idén áprilisban ez a második helyen toporgás véget ért és nálunk lett a legmagasabb a pénzromlás üteme az egész Európai Unióban – derült ki az Eurostat által ma közzétett végleges áprilisi adatokból.

Az 5,2%-os éves alapú pénzromlási ütem hajszálnyira megelőzi a lengyeleknél kialakult 5,1%-os mértéket, és jóval magasabb a harmadik helyen található luxemburgi rátánál (3,3%), és a negyedik helyen lévő cseh 3,1%-os ütemnél. Amint az Eurostat által közzétett táblázat mutatja: előtte minden hónapban hol a lengyel, hol a cseh éves áremelkedési ütem kissé magasabb volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés