Előfizetői tartalom

Európai Bizottság: nem szabadna engedni, hogy a vakcinagyártók nyereségre tegyenek szert

MTI
Mivel a világjárvány nemzeti és globális vészhelyzetet jelent, az Európai Bizottság azt szeretné, ha a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) tagországai a koronavírus elleni oltóanyagok szellemi tulajdonjogának ideiglenes mentességéről állapodnának meg - közölte Valdis Dombrovskis, az emberközpontú gazdaságért felelős uniós biztos szerdán Brüsszelben.

Dombrovskis, az Európai Parlament plenáris ülésének a koronavírus-járvány globális kihívásai kezeléséről tartott vitán kijelentette: a WTO-tagországoknak rögzíteniük kell, hogy a vakcinaagyártók nem tehetnek szert nyereségre. Kiemelte: az Európai Bizottság szerint a koronavírus elleni oltóanyagok kereskedelme előmozdítására van szükség az exportszabályok könnyítésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés