Előfizetői tartalom

Itt a döntés: Magyarország nem rendel több nyugati vakcinát

Portfolio
A szerdai ülésén arról is döntött a kormány, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés következő fejezetében Magyarország nem kíván részt venni - jelentette be többek között Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a döntés mögött több magyarázatot felsorolt, ezek egyike, hogy csak Pfizert rendelhet a kormány, és a 19 millió adagért 120 milliárd forintot kellene fizetnie az országnak.

A döntés hátterével kapcsolatban a tárcavezető több okot is felsorolt. Van tartalék. Magyarország az eddigi rendelések alapján 2022 végéig több mint 10 millió vakcinát rendelt, ennyi fog rendelkezésünkre állni. Lassul az oltások felvétele. Láthatóan az oltási program 5 millió felett le fog lassulni, még inkább le fog lassulni, mint azt megtapasztaltuk 4 millió fő felett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés