Előfizetői tartalom

Miközben a világ az inflációtól retteg, a japánokat még most is az árcsökkenés sújtja

MTI
Áprilisban már a kilencedik egymást követő hónapban csökkentek a fogyasztói árak Japánban, jelezve, hogy a kereslet gyengesége és a költségek növekedése nem kedvez a törékeny gazdasági fellendülésnek. A nyugati világban eközben tízéves csúcsokat döntöget az infláció, és a monetáris politika döntéshozói már a szigorítást mérlegelik.

A japán statisztikai hivatal pénteken közzétett adatai szerint a fogyasztói árak 0,4 százalékkal csökkentek áprilisban az egy évvel korábbihoz képest, összhangban az elemzői várakozásokkal. Márciusban 0,2 százalékkal estek éves szinten az árak. Tavaly októberben mínusz 0,4 százalékkal 2016 szeptembere óta először került negatív tartományba az éves összevetésű árváltozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés