Előfizetői tartalom

Egyelőre a Szputnyikkal oltott magyarok a nagy vesztesei a korlátozások feloldásának

Portfolio
Magyarország számára különösen fontos lesz, hogy az egyes európai országok melyik vakcinákat fogadják el a korlátozás nélküli beutazás kapcsán, hiszen nálunk nemcsak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákkal oltanak. Egyelőre úgy tűnik, hogy az EMA jóváhagyását élvező vakcinákkal oltottaknak van a legkönnyebb dolgunk, a Sinopharm oltását kapóknak egyel nehezebb a helyzetük, és az orosz Szputnyik V vakcinát felvett honfitársaink kerültek a legnehezebb helyzetbe, ha külföldre mennének. A helyzet azonban bármikor kedvező irányba változhat, és nemcsak az EMA/WHO-engedély segíthet.

Az oltottak számának emelkedésével egyre több ország igyekszik feloldani a korlátozó intézkedéseket, és ezzel párhuzamosan alakítják ki a beutazási feltételeket a külföldiek számára. Az EU lakosságának döntő többsége számára ez nem túlságosan érdekes kérdés, Magyarországon azonban olyan vakcinákkal is oltanak, amelyeket egyelőre nem hagyott jóvá az Európai Gyógyszerügynökség....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái