Előfizetői tartalom

Legrosszabb forgatókönyv: akár 2029-ig is elhúzódhat a válság a légiforgalomban

Portfolio
Erősen visszafoghatja a légi közlekedést, ha lassan haladnak az oltási programok, vagy újabb, fertőző vírustörzsek jelennek meg. A legkedvezőtlenebb forgatókönyv szerint 2024-ig csak a forgalom 74 százaléka épül vissza, a 2019-es szintet majd csak 2029-re éri el az ágazat. Idén nyáron lehet némi fellendülés, azonban ehhez arra van szükség, hogy széleskörben beoltsák az embereket és feloldják az utazási korlátozásokat.

Az Eurocontrol előrejelzésében arra számít, hogy a nyári hónapokban fellendülhet a rokonokat és a barátokat látogató utasok száma, azonban a nyári forgalomnövekedés csak átmeneti lesz. A középtávú előrejelzésük szerint 2020-ben átlagosan a 2019-es forgalom 50 százaléka, 5,5 millió járat teljesülhet, ez a következő év végére 72 százalékra növekedhet - írta az Euronews....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés