Előfizetői tartalom

Sok kiscég nagyot nyerhet egy új adómódosítással – Rövidesen dönt róla a parlament

MTI
Sok kisvállalkozásnak az átalányadózás lehet a legjobb választás jövőre, amennyiben a Pénzügyminisztérium javaslatát az Országgyűlés megszavazza - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert. Jelenleg 15 ezer átalányadózó egyéni vállalkozót tart nyilván az adóhivatal, ez jövőre akár az ötszörösére is nőhet - hangsúlyozta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Többen is választhatják, és sokkal kedvezőbbé is válhat jövőre az egyéni vállalkozók átalányadózása - szögezte le Izer Norbert. A sok előnyös változás közül az államtitkár elsőként az új adómentességi határt emelte ki. A jövedelem az éves minimálbér feléig adómentes, ami idei értékekkel és 40 százalékos költségátalánnyal számolva azt jelenti, hogy csaknem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés