Előfizetői tartalom

Újabb tripla mutáns bukkant fel: Yorkshire-ben terjed az új koronavírus-változat

Portfolio
A brit egészségügyi tisztviselők egy új Covid-változatot vizsgálnak, amely 49 fertőzéses esetet okozott, főleg Yorkshire-ben és Humber régióban - írja a BBC. Az angliai közegészségügyi hatóság (PHE) április óta figyeli az új mutánst. A PHE szerint "jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy ez a változat súlyosabb megbetegedést okozna, vagy a jelenleg alkalmazott oltásokat kevésbé hatékonnyá tenné". Az ügynökség közölte, hogy további vizsgálatokat és nyomon követéseket végeznek.

Dr. Kev Smith, a PHE szakértője azt mondta, hogy a tudósok figyelték és szekvenálták a változatot, mióta néhány hete észlelték a "mutációk furcsa kombinációját". Az eddig azonosított emberek nem különösebben fertőzőek, valójában nem betegednek meg jobban, mint más koronavírusos esetek, emiatt nem látunk semmi aggasztót - tette hozzá. Dr. Smith elmondta, hogy a PHE...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés