Előfizetői tartalom

Bedobta a követ a vízbe az MNB, most várja, mekkora hullámokat vet

Virág Barnabás múlt heti nyilatkozata után hirtelen izgalmas lett a Monetáris Tanács keddi kamatdöntő ülése. A Portfolio által megkérdezett szakemberek szerint most még nem emelnek majd a kamaton, viszont júniusban jöhet az első szigorítás. Ezzel együtt már most érdemes lesz figyelni a közleményt, hogyan változik annak hangvétele.

Hirtelen izgalmas lett a keddi ülés Egészen a múlt hét elejéig az volt az általános vélekedés, hogy az MNB Monetáris Tanácsának májusi ülése eseménytelen lesz, hiszen nem készül új inflációs jelentés, és önmagában az áprilisi infláció megugrása sem indokol választ a jegybank részéről. Múlt hétfőn éppen ezért mindenkit meglepett Virág Barnabás alelnök nyilatkozata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés