FONTOS Megcsapott minket a hitelválság szele, évezredes gödör szélére lökte a lakáshiteleket
 
Előfizetői tartalom

Doktor Balsors ismét beleszállt a kriptopiacba: még a Flinstone családnak is alkalmasabb devizája volt

Portfolio
A bitcoin és más kriptodevizák nem alkalmasak arra, hogy kockázatkerülő eszköz szerepét töltsék be – mondta a Goldman Sachs egy kiadványának adott interjúban Nouriel Roubini, a New York Egyetem közgazdász professzora. A 2008-as pénzügyi válság előrejelzéséről elhíresült guru szerint a kriptodevizák nem tekinthetők valódi devizának, sőt befektetési eszköznek sem, sokkal inkább buboréknak tűnik, amit most látunk a piacon.

A Marketwatch szemlézte Nouriel Roubini interjúját, melyben a Doktor Balsors névvel illetett közgazdász már nem először beszélt negatívan a kriptodevizákról. Szerinte sokan tévednek, amikor azt gondolják, hogy ezek az eszközök alkalmasak az infláció ellen megvédeni a befektetőket, sőt nem is említhetjük őket klasszikus devizaként vagy eszközként. Roubini négy okkal támasztotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés