Előfizetői tartalom

Újraindul a rendezvényszakma, de az első félév 500 milliárdos bevétele végleg elveszett

MTI
Az idén eddig nem volt lehetősége dolgozni a rendezvényszakmának, teljes tiltás vonatkozott rá, így a koronavírus-járvány miatt 2021-ben egy teljes fél év esik ki, vagyis a mintegy 1000 milliárd forint árbevételű iparágból 500 milliárd forint bevétel hiányzik - nyilatkozta Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek. A 100 ezer munkavállalót foglalkoztató rendezvényszervező szakmában 30 százalékra tehető az elbocsátott, vagy a pályát maguktól elhagyó dolgozók aránya.

A Hungexpo gőzerővel készül a nyitásra, szeptembertől ismét fogadja a kiállítókat, látogatókat a budapesti kongresszusi és kiállítási központban. A rendezvényszakma nagyon várta már az üzleti rendezvényekre vonatkozó részletes szabályozást, ami nélkül nem volt tervezhető az újraindulás. A napokban megjelent feltételek ismeretében kezdődhet meg a rendezvények tervezése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés