Előfizetői tartalom

Földbe állt a szuperszonikus repülőgép projekt

Portfolio
Még első üzleti gépének gyártásához és piacra dobásához sem tudott elég forrást gyűjteni a hangsebességnél gyorsabb utasszállítókat fejlesztő Aerion startup repülőgépgyártó, így váratlanul bejelentette megszűnését. A pénzügyi problémák megjelenése azért is rendkívül meglepő, mert a cég alapítója a dollármilliárdos Robert Bass, és a projektet a Boeing nemcsak pénzzel, hanem mérnöki segítséggel is támogatta volna, valamint a nagy riválisa megjelenése előtt a Lockheed Martin is részt vett a munkában.

Már régóta fejlesztés alatt állt az AS2-nek nevezett a szuperszonikus sebességre képes üzleti repülőgépe a nevadai cégnek. A vállalat márciusban közölte, hogy az első gépek gyártása 2023-ban kezdődött volna a floridai Melbourne-i gyárban, az első kereskedelmi szállítást pedig 2027-re várhatták volna - erről a Bloomberg számolt be, azonban a cikk szerint túl nagy fába...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés