Előfizetői tartalom

Kitiltották a fehérorosz gépeket a teljes Európai Unióból

MTI
Joe Biden amerikai elnök hétfőn "a nemzetközi jogi normák nyílt megsértésének" és "gyalázatos incidensnek"  nevezte Fehéroroszország azon akcióját, amelyben eltérítettek egy utasszállító repülőgépet azért, hogy letartóztathassanak egy ellenzéki újságírót. Eközben az EU-csúcson döntés született, hogy  kitiltják a fehérorosz légitársaságok által üzemeltetett járatokat az unió 27 tagállamának légteréből és repülőtereiről.

Az ügyről Biden akkor nyilatkozott - csatlakozva egyúttal a nemzetközi vizsgálatot szorgalmazó felhívásokhoz -, miközben az Európai Unió tagállamai, a Ryanair légitársaság Litvániába tartó járatának vasárnapi eltérítésére reagálva, megállapodtak, hogy újabb szankciókat léptetnek életbe Fehéroroszországgal szemben, egyebek közt kitiltva a fehérorosz légitársaságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés