Előfizetői tartalom

Megjelent a közlemény: ezért gondolkodik kamatemelésen az MNB

Portfolio
A Monetáris Tanács megítélése szerint az elmúlt időszakban tovább erősödtek az inflációs kilátásokat övező kockázatok. Az inflációs kilátások, valamint a gazdasági kilábalás folyamatának értékelésében a júniusi Inflációs jelentés előrejelzése lesz kiemelt fontosságú – olvasható az MNB keddi kamatdöntését követően kiadott közleményben. A Tanács előrevetíti, hogy kész a monetáris kondíciók proaktív szigorítására a szükséges mértékben.

Kedden még változatlanul hagyta az alapkamatot és a monetáris kondíciókat az MNB Monetáris Tanácsa, ahogy az várható volt. Azonban Virág Barnabás alelnök már a múlt héten arról beszélt, hogy júniusban akár az alapkamat emelését is megfontolhatják, az ezzel kapcsolatos érvek köszönnek vissza a mai közleményben is.   A Monetáris Tanács megítélése szerint az inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés