Előfizetői tartalom

Nagy bejelentést tett egy európai ország: elérték a nyájimmunitást

Portfolio
Málta felnőtt lakosságának 70%-a kapott koronavírus elleni védőoltást, ezzel elérték első Európai Uniós országként a nyájimmunitást – írja a Euronews. Kérdés ugyanakkor, hogy a koronavírus esetében lehet-e effektív nyájimmunitási szintről beszélni a 70%-os értéknél, főleg akkor, ha sokan az oltottak közül csak az első adagjukat kapták meg.

A második körös oltottság a felnőtt lakosság körében 42% - mondta az ország egészségügyi minisztere. Hozzátette: öt másodpercenként adnak be egy oltást az országban. Jelenleg a 16 éven felülieket oltják az országban, hamarosan a 12 év fölöttiek oltására is sor kerülhet. Bejelentette ezen kívül, hogy a közterületeken július 1-től, a strandokon június 1-jétől nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés