Előfizetői tartalom

Európai Egyesült Államokat csinálna az EU-ból a hatalomra jó eséllyel pályázó német párt

Portfolio
A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint úgy néz ki, hogy az őszi német választások után nem lesz német kormány Zöldek nélkül – bár az még megjósolhatatlan, hogy a Zöldeké lesz-e a vezető szerepe. Mivel új szereplőként vehetnek részt a kormányzásban, ezért fontos látni, hogy milyen szakpolitikai ígéretekkel kampányol Annalena Baerbock pártja. A Commerzbank összegyűjtötte a Zöldek legfőbb szakpolitikai állításait. Nem meglepő módon a környezetvédelmi kérdések és gazdasági kérdések előkelő helyen szerepelnek a párt programjában. A német Zöldek szigorúbb szabályozást és jelentősebb újraelosztást ígérnek, a Commerzbank ezen a téren a szociáldemokratákkal és a Linkével helyezi őket közös platformra, de szerintük a környezetvédelmi kérdésekben a CDU-CSU-val is könnyen együtt tudnának dolgozni. Az EU-val kapcsolatban a jelenleginél sokkal szorosabb integrációt ígérnek, a gazdasági és pénzügyi unió további mélyítését ígérik. Az integráció végén egy egységes európai köztársaságot képzelnek el a Zöldek.

Durván négy hónap van hátra Európa legfontosabb politikai eseményéig, a német parlamenti választásig, és továbbra is megjósolhatatlan, hogy melyik formáció fogja megnyerni azt. Az előző néhány hónapban a Zöldek meredeken erősödtek, és átmenetileg át is vették a vezetést a 2005 óta megszakítás nélkül kormányzó kereszténydemokratáktól. Az előző hetek legfőbb kérdése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés