Előfizetői tartalom

Felbukkant Ausztráliában a minden eddiginél fertőzőbb indiai mutáns, azonnali egyhetes zárlat vár Victoria államra

Portfolio
|
MTI
„Egy rendkívül fertőzőképes vírusvariánssal küzdünk, ami sokkal gyorsabban terjed, mint amit valaha is láttunk, így ha nem teszünk valami drasztikusat, egyre kevésbé lesz kontrollálható a helyet” – gyakorlatilag ezekkel a drámai szavakkal jelentette be James Merlino ausztrál ügyvezető kormányfő szerda este azt, hogy csütörtök éjféltől egy hétre zárlatot rendelnek el Ausztrália második legnépesebb, 7 milliós államában, Victoriában.

Ez azt jelenti, hogy az emberek csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el az otthonaikat, és mindezt úgy rendelték el, hogy egy nap alatt csak 12 indiai vírustörzzsel megfertőzött esetet találtak (mert erre utalt a kormányfő bejelentése), amivel az összesített fertőzésszám 26-ra nőtt. Közben viszont rengeteg, legalább 10 ezer olyan kontaktot találtak, akik zsúfolt helyeken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés