Előfizetői tartalom

Az MNB alapítvány megvette a Metropolitan Egyetemet

Portfolio
Befektetési politikájának megfelelően a varsói központú CEE Equity Partners magántőke alapja hazai befektetőnek értékesíti a Budapesti Metropolitan Egyetemet (METU). A kiválasztott új tulajdonos a Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft., melynek befektetője az Optima Befektetési Zrt. Az Optima célja az, hogy befektetési stratégiájának megfelelően elősegítse az intézmény további fejlődését, és nemzetközi jelentőségű felsőoktatási intézménnyé tegye az egyetemet.

A nemzetközi versenytárgyaláson több - hazai, európai és ázsiai - szakmai és pénzügyi vevőjelölt közül a legjobb ajánlatot tevő Közép-Európa Alfa Vagyonkezelő Kft.-vel született megállapodás a METU megvásárlásáról. A tranzakció zárása az ilyenkor szokásos feltételek teljesülését követően várhatóan a jövő héten megtörténik.„A Budapesti Metropolitan Egyetem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés