Előfizetői tartalom

Tényleg megjósolhatatlan a magyar GDP alakulása? Vagy mégis sejthetjük előre?

Nagy meglepetést okozott a 2021. első negyedévi GDP-adat, amely a széles körben várt zsugorodás helyett 1,9%-os negyedéves növekedést hozott. A jelentés hatására több elemző felfelé módosította az egész évre várt GDP-bővülési előrejelzését, így már a 6%-ot meghaladó emelkedést sem tartják elképzelhetetlennek. Felmerül a kérdés, hogy valóban olyan megjósolhatatlan volt-e az első három havi masszív gazdasági növekedés, mint azt az utólagos kommentárok mutatják.

Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. Ez itt az on the other hand, a portfolio vélemény rovata. A cikkek a szerzők véleményét tükrözik, amelyek nem feltétlenül esnek egybe a Portfolio szerkesztőségének álláspontjával. Ha hozzászólna a témához, küldje el cikkét a velemeny@portfolio.hu...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés