Előfizetői tartalom

Ezért robbant a Szuperliga-projekt: drámai évük volt Európa topklubjainak

Portfolio
A rangsorban nem történt jelentős változás, ugyanakkor Európa 32 legnagyobb klubjának pénzügyi szempontból drámai éve volt 2019/20-ban – állapította meg a KPMG Football Benchmark kiadványa. Ez is arra utal, hogy a koronavírus, illetve az abból eredő válság az egész futballvilágot érintette, és tavaly nyáron még messze nem volt vége ennek a hatásnak, vagyis most még csak egy részét látjuk. Részben ez indíthatta arra a kontinens legnagyobb klubjait, hogy idén tavasszal hosszas tervezgetés után előálljanak a Szuperliga ötletével, azt a KPMG szakemberei is elismerik, hogy sürgősen reformokra van szükség az európai fociban, ebbe azonban minden érintettet be kell vonni.

Sosem történt még ilyen az európai fociban Hatodik alkalommal készítette el Football Benchmark kiadványát a KPMG, a friss elemzésben a 2019/20-as idényt vizsgálták meg a 32 legértékesebb európai topklub szempontjából. A lista élmezőnyében nem sok változás történt, a Real Madrid harmadik éve őrzi első helyét, a spanyol gigász vállalati értékét jelenleg 2,909 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés