Előfizetői tartalom

Megjöttek a vasárnapi magyar koronavírus-adatok

Portfolio
Tegnap 350 az új fertőzöttet regisztráltak a hazai koronavírus-járványban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 382 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 19 beteg, így az elhunytak száma 29 728 főre emelkedett. 965 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, vagyis mára valóban ezer alá csökkent a súlyos esetek száma. Közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen. A védőoltásra regisztráltak száma 5 millió 214 ezer fő és 90%-uk már meg is kapta az oltást.

A 350 napi új eset továbbra is a járvány visszaszorulását jelzi. Igaz, az egy héttel ezelőtti jelentéshez képest "csak" 16%-os a csökkenés, az elmúlt hetekben ennél nagyobb ütemű heti mérséklődéshez szokhattunk. Természetesen ebből még nem kell erős következtetéseket levonni, de érdemes lesz figyelni, hogy miként alakul a járvány visszaszorulásának tempója a következő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés