Előfizetői tartalom

Új figyelmeztető felhívást tett közzé az országos tisztifőorvos

Portfolio
Május 31. a dohányzásmentes világnap, melynek alkalmából az Országos Tisztifőorvos a hivatalos Facebook-oldalán adott ki tájékoztatást. Ezek szerint a dohányzás nem magánügy. Azt is tudjuk az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet friss felméréséből, hogy a magyar dohányos évente átlagosan 2816 szál cigarettát szív el és ez a függőség felelős a halálozások 21 százalékáért, évente mintegy 25 500 ember hal meg a dohányzással összefüggő szövődmények miatt.

Nemcsak önmagát mérgezi aki szívja a cigarettát, hanem környezetét is. Kezdj el leszokni a dohányzásról még ma - olvasható a felhívásban. Egy korábbi tájékoztatóban pedig azt írták: a dohányzásról való leszokás fontosabb, mint valaha, ugyanis a dohányosoknál nagyobb valószínűséggel lehet súlyosabb lefolyású a COVID-19 fertőzés, mint a nemdohányzóknál. Szokj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés