Előfizetői tartalom

Itt a várt magyar GDP-adat: kiderült, miért hasít a gazdaság

Portfolio
Az előzetesen közölt 1,9%-kal szemben 2%-kal nőtt a magyar GDP az idei első negyedévben a tavalyi év utolsó három hónapjához képest a KSH részletes adatai alapján. A növekedéshez az ipari és az építőipari termelés mellett hozzájárult a koronavírus-járvány hatásaitól megtépázott szolgáltatószektor is. A meglepően erős első negyedéves GDP-adat után a legtöbb elemző felfelé módosította az év egészére vonatkozó növekedési előrejelzését. A következő időszakban a korlátozások feloldásával párhuzamosan erősödhet a gazdaság.

Már az előzetesen becsült első negyedéves GDP-adat is minden elemzői várakozást felülmúlt, azonban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) most kiadott részletes közlésében felfelé módosította a számokat. Az előzetesen becsült 1,9% helyett 2%-kal múlta felül a gazdaság teljesítménye a tavalyi utolsó negyedéves adatot, miközben az éves alapú visszaesést is mérsékelte....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái