Előfizetői tartalom

Munkavállalói integráció - Közös érdek, nem társadalmi felelősségvállalás!

Portfolio
Mi jut eszünkbe arról, hogy munkavállalói integráció? - indította előadását ezzel a kérdéssel Halász Erika, a KPMG szenior menedzsere a Porfolio HR Revolution konferenciáján. Mérhető előnyöket teremt az integrációs stratégia kialakítása és implementálása, mivel várhatóan növeli a produktivitást, javítja a morált és így jó hatással van az elkötelezettségre is. Ez közös érdek mind a munkáltató, mind a munkavállaló szempontjából, és már nem társadalmi felelősségvállalásról beszélünk. A KPMG szenior menedzsere szerint alapvetően szemléletváltásra lenne szükség a munkavállalói integráció területén.

Előadása alapján nagyon sok csoport van, amelyek a nehezen integrálhatók közé tartozik, ezek közül előadásában négyet emelt ki: a kisgyermeket nevelőket, a diákokat és a pályakezdőket, az elmaradott vagy leszakadt régiókban élőket, megváltozott munkaképességűeket. A KPMG szerint az integrációs nehézségekkel küzdő csoportoknál közös és egyedi igények is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái