Előfizetői tartalom

Nagyot fordult a munkaerőpiac a járvánnyal - másként kell harcolni a dolgozókért

Portfolio
Kánaán lehet a Balatonnál, elindult egy bérspirál, gondot okoz a szakemberhiány, de egyéb kihívásokkal is meg kell küzdeni a munkaerőpiacon a koronavírus-járvány miatt, amely az egyes szektorokat különböző módon érintette. A pandémia okozta megpróbáltatásokról, az otthoni és a hibrid munkavégzésről osztották meg tapasztalataikat nagyvállalati vezetők a Portfolio HR Revolution konferenciáján, amelyen egyebek mellett az újraindulásban rejlő potenciálokról, és, hogy abban milyen feladat hárul a HR-re, is szó esett.

Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy békeidőben a legnagyobb létszámhiány és fluktuáció a SPAR-nál Budapestet jellemzi, ez a fővárosban 50 százalékot tesz ki, az országban 25 százalékos. Budapesten a fluktuáció most 11-12 százalékra csökkent, az országban a legjobb, viszont más helyeken nőtt. A vállalatnál transzparens...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés