Előfizetői tartalom

Budapest-Balaton biciklivel? Új kerékpárutak tervezése kezdődik

MTI
Négy budapesti EuroVelo kerékpáros nyomvonal tervezésére jelent meg ajánlati felhívás az európai uniós közbeszerzések oldalán, a fejlesztés célja a főváros területén már meglévő Duna menti EuroVelo-szakaszok fejlesztése, valamint a még hiányzó Duna-parti és a Budapest-Balaton útvonalak megvalósítása, csatlakozva a hálózat meglévő, illetve tervezett szakaszaihoz - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t. A BKK közleménye szerint az EuroVelo 6 (Duna menti kerékpárút), valamint az EuroVelo 14 (Budapest-Balaton) projektek keretében négy szakasz tervezése és engedélyeztetése indulhat. Az előbbihez kapcsolódnak az észak-pesti, valamint az észak- és dél-budai szakaszok.

A BKK által tervezett észak-pesti kerékpáros útvonal az újpesti Bagária utcától a Megyeri csárdáig, valamint az ártéri erdőtől az Északi vasúti hídig tart, hossza 2,42 kilométer. Az új útvonal összeköttetést teremt a vasúti hídon, valamint a külső Váci úton már meglévő kerékpárutakkal. A kétirányú, legalább 3,5 méter szélességű kerékpáros útvonal nemcsak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés