Előfizetői tartalom

Eddig nem látott adatok kerültek nyilvánosságra, a szegény vidéket érintette legjobban a koronavírus-járvány

Portfolio
A K-Monitor adatigénylése alapján a megyeinél részletesebb, települési bontásban kapott számokat a Nemzeti Népegészségügyi Központtól (NNK) a koronavírusos halálozásokkal kapcsolatban. Ebből kiderült, hogy a járvány kezdetétől március 4-ig mennyien haltak meg koronavírusban a magyarországi falvakban és városokban – írja a 444.hu cikkében.

Az adatok tehát csak március elejéig tartalmazzák az elhunytak számát, vagyis a harmadik hullám egy jó része már nem tartozik bele ebbe az időintervallumba, így érdemes ezt is figyelembe venni az adatok értelmezése kapcsán. Március 5. reggeli adatai alapján az elhunytak száma 15 619 fő volt Magyarországon, míg jelenleg ez a szám már 29 774 fő, vagyis közel a duplája az akkorinak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés