Előfizetői tartalom

Itt az új GDPR? Ez a változás minden 50 főnél nagyobb céget érint

Portfolio
Egy új jogi intézményről, a bejelentővédelmi kötelezettségről beszélt dr. Kopasz János a június 1-jén megrendezett Portfolio HR Revolution 2021 konferencia harmadik szekciójában. A Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda főmunkatársa ismertette, hogy a GDPR bevezetéséhez hasonló szintű implementációs intézkedések sora vár minden 50 főnél több munkavállalóval rendelkező cégre. Az előadás utáni kerekasztalbeszélgetésen a Covid alatti, és főleg utáni időszak tapasztalatairól, jogi szabályozásairól volt szó.

Eddig is lehetőség volt a bejelentővédelmi rendszer alkalmazására, mostantól azonban ez már nem opcionális, hanem kötelező. Egy olyan belső szisztéma kialakítását követeli meg a társaságtól, ami lehetővé teszi, hogy ha a munkavállaló a munkavégzése keretében bármilyen visszásságot, jogszabályellenes tettet, szabálysértést tapasztal, akkor egy védett belső csatornán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés