Előfizetői tartalom

Jönnek a hosszabb autórendszámok! Itt az ITM magyarázata

Portfolio
A jelenlegi karakterkészlet használatával már csak néhány évig biztosítható a rendszámok kiadása, a mostanit felváltó formátum tartósan megoldja a gépkocsik hatósági jelzéssel való ellátását - írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A második félévtől az új autók már más szerkezetű, hosszabb rendszámokat kapnak (ennek részleteiről itt írtunk).

A három betűből és három számból álló jelenlegi rendszámtáblákból néhány éven belül már nem lehetne többet kiadni. A szükséges informatikai és egyéb fejlesztések elvégzése után ezért 2022. július 1-jétől négy betűből és három számból álló rendszámtáblákat vezetnek be - fűzte magyarázatul az ITM a megjelent kormányrendelethez. Kapcsolódó cikkünk 2021....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés