Előfizetői tartalom

Mégsem csúszott 2023-ra magyarországi koronavírus-vakcina gyártás várható ideje

MTI
György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára szerint Magyarország önellátó lehet oltóanyagokból – mondta el a Magyar Demokrata szerdai számában megjelent cikkben. Ebből az is kiderült, hogy a debreceni oltóanyag gyárban a koronavírus-vakcina gyártása várhatóan 2023 első felében indul majd el, noha néhány hete még 2022 végi gyártást ígért a kormány, (előtte márciusban pedig még 2022 második félévit) és részben a 2022 végi gyártási indulásra hivatkozva maradt ki egyedüli EU-tagként a Pfizer újabb vakcinabeszerzési köréből. A minap pedig az is elhangzott, hogy a gyárban majd a kínai Sinopharm vakcináját is képesek leszünk gyártani. Frissítés: Az ITM a cikkünk megjelenése után lapunknak jelezte, hogy a Demokratában szereplő információ a vakcinagyár későbbi indításáról téves, Palkovics László miniszter ilyet nem állított.

György László közölte, nem lehet még tudni, meddig és milyen formában marad velünk a koronavírus, oltóanyagra ugyanakkor a jövőben is szükség lehet, akár az új variánsok ellen, akár a felnövekvő generációk számára. Az államtitkár felidézte, hogy a nemzeti oltóanyaggyár tervezése már 2017-ben megkezdődött. Szólt arról, hogy a magyar fél szívesen együttműködik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés