FONTOS Megütötték a forintot, egyre közelebb a 400-as euró
 
Előfizetői tartalom

Durván odacsapott bolgár oligarcháknak Amerika a korrupció miatt

Portfolio
Elsősorban korrupciós vádak és kormányzati döntések magánérdekek miatti befolyásolása miatt azonnali vagyonbefagyasztást és beutazási tilalmat rendeltek el amerikai hatóságok szerda este három közismert bolgár oligarcha, illetve ismert üzletember ellen. Az ún. Magnitzky-törvény alapján született fellépésről még az illetékes amerikai hatóság is elismeri, hogy ez volt a valaha kirótt legnagyobb egynapi szankció, hiszen a három magánszemély 64 üzleti érdekeltségére is vonatkozik a blokkolás és további négy személy ellen beutazási tilalmat is elrendeltek.

A lépés a július 11-i bolgár parlamenti választások előtt született és a szankciós közlemény részletesen ismerteti, hogy milyen indokok miatt hozták meg a döntést az amerikai hatóságok azután, hogy tavaly nagy korrupcióellenes tüntetések zajlottak az országban és Bojko Boriszov kormányfő is elbukott az idén áprilisi választásokon, amely alapján nem tudtak kormányt alakítani...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés