Előfizetői tartalom

Peru egyetlen korrekcióval lelépte Magyarországot a koronavírus-halálesetekben

Portfolio
Szakértőkkel való egyeztetéseket követően 69 342-ről 180 700-ra emelte Peru a koronavírus-járvány kitörése, tavaly március óta bekövetkezett halálesetek hivatalos számát: a 33 milliós ország a többlethalálozásokat figyelembe véve korrigálta korábbi számadatát - írja az Infostart. Violeta Bermudez, az ország miniszterelnöke a korrekció kapcsán azt nyilatkozta: kötelességüknek érzik azt, hogy a frissített információt a nyilvánossággal is megosszák, írja a BBC.

Peru Latin-Amerika az egyik a koronavírus által leginkább sújtott országa, ahol a magas fertőzésszámok következtében az egészségügyi ellátórendszer túlterhelődött, illetve oxigénhiány lépett fel. Az országban mostantól nemcsak azok halálát könyvelik el koronavírusos esetként, akiknél pozitív teszt igazolta a fertőzést, hanem azokét is, akiknél valószínűsíteni lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés