Előfizetői tartalom

Ellentmondásos kiskereskedelmi adatok érkeztek

Portfolio
Áprilisban a kiskereskedelmi forgalom volumene (szezonálisan és naptárhatással igazítva) 1 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest. A zavarba ejtő visszaesésnek részben statisztikai okai is lehetnek. Eközben a forgalom az előző év áprilisához képest 10,6%-kal volt magasabb, amit természetesen a koronavírus-járvány első hulláma alatt történt tavaly tavaszi lezárások magyaráznak.

A kiskereskedelmi forgalom trendje meglehetősen különleges pályát ír le. Mint az alábbi ábrán látható, a válság első sokkját követő gyors felpattanást lendületvesztés követte, így a forgalom volumene nem csupán a koronavírus-járvány előtti pályáról tért le, hanem a válság előtti csúcstól is elmarad, sőt, az év első harmadában távoldott tőle. A csökkenés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés