Előfizetői tartalom

Az amerikai pénzügyminiszter szerint hiába van durva áremelkedés, a kormányoknak tövig kell nyomni a gázt

Portfolio
Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter szombaton a G7 ülésen arra biztatta a többi fejlett gazdaságot, hogy tartsák fenn a rendkívül nagyvonalú fiskális politikát az inflációs aggodalmak közepette is - írja a Reuters. Az inflációról egyébként azt mondta, hogy bár egész évben magas lehet, összességében azért egy átmeneti jelenségről van szó. A munkaerőpiaci folyamatok eközben kedvezőtlenek, ezért "némi infláció" miatt nem érdemes beáldozni a kilábalást.

Az amerikai pénzügyminiszter a G7-ülés után Londonban úgy nyilatkozott a sajtó munkatársainak, hogy a gazdasági kormányzatoknak fenn kell tartani a támogató fiskális politikát, hogy ezzel segítsék a gazdaságok kilábalását a koronavírus-válságból, és hogy fel tudják venni a harcot a klímaváltozással és az egyenlőtlenséggel szemben. Yellen szerint bár az országok valóban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés