Előfizetői tartalom

Történelmi reformra szánták el magukat a legfejlettebb gazdaságok: a Facebook, Google és az Amazon is reagált

Portfolio
A ma kora délutáni órákban megszületett a döntés a globális minimumadóról a G7 országok között, eszerint országonként legalább 15% lesz a minimális társasági adókulcs. A G7 alkut még a G20-nak és az OECD-nek is meg kell vitatnia, mindenesetre a lépés történelminek tekinthető abból a szempontból, hogy sok éves meddő egyeztetés után ma konkrét előrelépés történt, és a megállapított adókulcs nem is olyan alacsony. Az ügy vesztesei is reagáltak: az adóparadicsom Írország szerint a további egyeztetéseken a nagyok mellett a kicsik érdekeit is figyelembe kell majd venni, az adóemeléssel szembesülő amerikai technológiai óriások viszont üdvözölték a döntést, és felkészültek a magasabb adók megfizetésére. A globális minimumadóval kapcsolatos híreink egy cikkben.

2021. június 05. 22:15 Globális minimumadó: a német pénzügyminiszter finoman visszaszólt az íreknek A német pénzügyminiszter, Olaf Scholz a mai G7 ülés után rádióinterjúban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái