Előfizetői tartalom

Putyin figyelmeztette az Európai Tanács elnökét, hogy visszájára fordulhat a fehéroroszok elleni uniós szankció

MTI
|
Portfolio
Az Európai Unió és Oroszország közötti kapcsolatok romló tendenciája csak akkor változhat meg, ha Moszkva felhagy bomlasztó magatartásával - jelentette ki Charles Michel, az uniós tagállamok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke Twitter-üzenetében hétfőn, miután videókapcsolaton keresztül tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Az esemény során az uniós és Oroszország közötti kapcsolatok mellett a koronavírus-járvány hatásairól és legyőzéséről tárgyaltak. Hétfőn este az orosz elnöki hivatal sajtószolgálata is közzétette, hogy milyen témákról tárgyaltak és kiderült, hogy a fentieken kívül az utasforgalom kölcsönös engedélyezésének kérdéseit, valamint a Szputnyik V orosz vakcina uniós bejegyzésének perspektíváját beszélte át a két vezető. Az orosz közlemény szerint Putyin figyelmeztette uniós partnerét, hogy kontraproduktív az unió Fehéroroszországra gyakorolt, kibővített szankciós nyomása, csakúgy, "mint egészébe véve minden olyan kísérlet, amely e szuverén ország belügyeibe való beavatkozásra irányul".

Ezt mondja Charles Michel a mai tanácskozásról A tanácsi elnök elmondta, hogy a telefonbeszélgetés során mindenekelőtt az Európai Tanács álláspontját ismertette az EU és Oroszország közötti kapcsolatokat illetően. Emlékeztetett: a tagállami vezetők elítélték az EU tagállamai és más országokkal szemben kifejtett "jogtalan, provokatív és bomlasztó" orosz tevékenységeket....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés