Előfizetői tartalom

Yellen szerint egy kamatemelés még jót is tenne Amerikának

Portfolio
Ha a jelenlegi folyamat kicsivel magasabb kamatszintekkel végződne, az az amerikai társadalom és a Fed számára is előnyös lenne – mondta Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter a Bloombergnek. A politikus szerint a Biden-kormányzat jelentős fiskális csomagja könnyen lehet, hogy idén és jövőre magasabb inflációt okoz majd, ez azonban nem lenne tragédia.

Janet Yellen már a hétvégi G7-csúcson arra buzdította a világ legfejlettebb országait, hogy továbbra is erőteljes fiskális ösztönzéssel élénkítsék a gazdaságot. Az amerikai pénzügyminiszter vasárnap a Bloombergnek interjút adott, melyben további részleteket árult el. A politikus szerint a Biden-kormányzatnak folytatnia kell 4000 milliárd dolláros infrastruktúra-fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés