Előfizetői tartalom

7 százalék feletti is lehet az idei magyar gazdasági növekedés

Portfolio
Az első negyedéves, nagy meglepetést okozó GDP-adat után egyre srófolják felfelé idei növekedési előrejelzéseiket az elemzők. A 2021-es éves átlagos gazdasági növekedés akár a 7%-ot is meghaladhatja, amire még sosem volt példa. Megnéztük, milyen növekedési forgatókönyvek lehetnek életszerűek Magyarországon, ez alapján úgy tűnik, hogy csak nagyon rossz feltételezések mellett kerülhető el, hogy az idén növekedési rekordot  lássunk. A fő ok természetesen a tavalyi, koronavírus-válsággal sújtott év alacsony bázisa, de a magyar gazdaság a vártnál jóval gyorsabb helyreállása is szerepet játszik.

Az Erste Bank szakértői 6,9%-os, az ING közgazdászai 7,3%-os GDP-növekedést várnak az idénre. Ha a várakozásaik helytállók, a valaha volt legnagyobb gazdasági bővülést láthatjuk 2021-ben. Annak fényében, hogy az első negyedévben a gazdasági teljesítmény még elmaradt az egy évvel korábbitól, meglepők lehetnek a magas előrejelzések. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy a tavalyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés