budapest
Gazdaság

Tavasszal is padlón volt a magyar turizmus

Portfolio
A válság előtt a vendégéjszakák száma 2,2-2,3 millió fő volt áprilisban a hazai szálláshelyeken, így a mostani 200 ezer töredéke a szezonálisan jellemző értéknek. A kilábalás tehát még nem indult meg a hazai turizmusban, amire a korlátozások májusi feloldásával lehet számítani.

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a járvány megfékezését célzó védelmi intézkedések hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma áprilisban 87%-kal esett vissza a járvány kitörése előtti időszakhoz, 2019 azonos hónapjához viszonyítva, derült ki a KSH jelentéséből. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 94%-kal csökkent.

2020 áprilisához nem érdemes viszonyítani az adatokat, hiszen akkor teljes lezárás jellemezte az országot, az előző hónaphoz mérten a belföldi vendégéjszakák száma hibahatáron belül, 2 ezerrel nőtt. 2020. november 10. és 2021. május 1. között a koronavírus okozta járvány megfékezésére irányuló védelmi intézkedések értelmében a kereskedelmi szálláshelyek turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkező vendégeket fogadhattak.

  • Áprilisban a belföldi vendégszám 43 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 138 ezer volt. Az éjszakák 61%-át szállodákban töltötték.
  • A szálláshelyekre érkezett 23 ezer külföldi vendég 79 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégek nagy része szállodában szállt meg.

A válság előtt a vendégéjszakák száma 2,2-2,3 millió fő volt áprilisban a hazai szálláshelyeken, így a mostani 200 ezer töredéke a szezonálisan jellemző értéknek. Vagyis a turizmus áprilisban is a padlón volt, amelyben fordulatot a májusi újranyitás hozhatott el.

Címlapkép: Getty Images

medvetozsdebika_frankfurtitozsde
bmw
GettyImages-1233556785
hoseg budapest voros riasztas figyelmeztetes210619

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
medvetozsdebika_frankfurtitozsde